EK TIER 4

ENTITI KECEMERLANGAN (EK) TIER 4 – Pusat Penyelidikan (RC)
BIL KOD RUJUKAN NAMA ENTITI KECEMERLANGAN KOMUNITI PENYELIDIKAN (CoRe) TARIKH PENUBUHAN NAMA AHLI KUMPULAN JAWATAN JABATAN HAKIKI
1 CoRe1/T4/2014/1/HW/1 OPTOMETRY AND VISUAL SCIENCES (iROVis)  HEALTH & WELLBEING 1 MEI 2014 PROF. DR. CHEN AI HONG KETUA FAKULTI SAINS KESIHATAN
SAIFUL AZLAN ROSLI AHLI FAKULTI SAINS KESIHATAN
AHMAD MURSYID BIN AHMAD RUDIN AHLI FAKULTI SAINS KESIHATAN
AZMIR AHMAD AHLI FAKULTI SAINS KESIHATAN
NOOR HALILAH BUARI AHLI FAKULTI SAINS KESIHATAN
DR MUHAMMAD AKRAM ADNAN  AHLI FAKULTI KEJURUTERAAN AWAM
2 CoRe2/T4/2014/2/ACC/1 ADVANCED ANALYTICS ENGINERRING CENTRE ADVANCED COMPUTING & COMMUNICATION 1 JUN 2014 PROF. DR. YAP BEE WAH  KETUA FAKULTI SAINS KOMPUTER & MATEMATIK (FSKM)
PROF. DR. AZLINAH  HAJI MOHAMED AHLI FAKULTI SAINS KOMPUTER & MATEMATIK (FSKM)
PROF. DR. SITI ZALEHA ZAINAL ABIDIN AHLI FAKULTI SAINS KOMPUTER & MATEMATIK (FSKM)
PROF. MADYA DR. SAYANG MOHD DENI AHLI FAKULTI SAINS KOMPUTER & MATEMATIK (FSKM)
DR. SAIFUL FARIK MAT YATIN AHLI FAKULTI PENGURUSAN MAKLUMAT
MARINA BINTI YUSOFF (DR) AHLI FAKULTI SAINS KOMPUTER & MATEMATIK (FSKM)
NORHASLINDA BINTI KAMARUDDIN (DR)  AHLI FAKULTI SAINS KOMPUTER & MATEMATIK (FSKM), MELAKA
JASNI BINTI MOHAMAD ZAIN (PROFESOR DR) AHLI FAKULTI SAINS KOMPUTER & MATEMATIK (FSKM)
MUTHUKKARUPPAN A/L ANNAMALAI (PM DR)  AHLI BERSEKUTU FAKULTI SAINS KOMPUTER & MATEMATIK (FSKM)
SHARIFAH BINTI ALIMAN (DR) AHLI BERSEKUTU FAKULTI SAINS KOMPUTER & MATEMATIK (FSKM)
NORSHAHIDA BT SHAADAN (DR) AHLI BERSEKUTU FAKULTI SAINS KOMPUTER & MATEMATIK (FSKM)
NURU'L-'IZZAH BT OTHMAN (DR) AHLI BERSEKUTU FAKULTI SAINS KOMPUTER & MATEMATIK (FSKM)
AZLIN BINTI AHMAD (DR.) AHLI BERSEKUTU FAKULTI SAINS KOMPUTER & MATEMATIK (FSKM)
SYAZREEN NIZA BINTI SHAIR (DR) AHLI BERSEKUTU FAKULTI SAINS KOMPUTER & MATEMATIK (FSKM)
KHAIRIL ANUAR BIN MD ISA (DR) AHLI BERSEKUTU FAKULTI SAINS KESIHATAN
EZZATUL AKMAL BINTI KAMARU-ZAMAN AHLI BERSEKUTU FAKULTI SAINS KOMPUTER & MATEMATIK (FSKM)
NUR HUDA NABIHAN BINTI MD SHAHRI AHLI BERSEKUTU FAKULTI SAINS KOMPUTER & MATEMATIK (FSKM)
SAIDATUL RAHAH BINTI HAMIDI  AHLI BERSEKUTU FAKULTI SAINS KOMPUTER & MATEMATIK (FSKM)
NUR AZIEAN BINTI MOHD IDRIS AHLI BERSEKUTU FAKULTI SAINS KOMPUTER & MATEMATIK (FSKM)
3 CoRe4/T4/2014(4)/HDC(1) NATIONAL DESIGN CENTRE (NDC) HUMANITIES, DESIGN & CREATIVITY 1 OGOS 2014 MOHD SHALEH M MUJIR KETUA FAKULTI SENI LUKIS & SENI REKA
PROF. MADYA DR. SHAHRIMAN ZAINAL ABIDIN AHLI FAKULTI SENI LUKIS & SENI REKA
PROF. MADYA DR. NOR AZURA MD GHANI AHLI FAKULTI SAINS KOMPUTER & MATEMATIK (FSKM)
DR. RUSMADIAH ANWAR AHLI FAKULTI SENI LUKIS & SENI REKA
DR. RIZAL EFFENDY MOHD NASIR AHLI FAKULTI KEJURUTERAAN MEKANIKAL
PROF. MADYA DR. ING. OSKAR HASDINOR HASSAN AHLI FAKULTI SENI LUKIS & SENI REKA
VERLY VETO VERMOL AHLI FAKULTI SENI LUKIS & SENI REKA
4 CoRe1/T4/2019(1)/FMIA(1) Industrial Process Reliability & Sustainability (INPRES) FRONTIER MATERIALS & INDUSTRIAL APPLICATION (FMIA) 11 OKTOBER 2017
LULUS SENAT 244 NAIK TARAF KE EK 4 (08 MAC 2019)
PROF. MADYA DR. AZIL BAHARI ALIAS @ ALES KETUA Fakulti Kejuruteraan Kimia
PROF. DR. HAJI KU HALIM KU HAMID AHLI Fakulti Kejuruteraan Kimia
DR. ALAWI HJ SULAIMAN  AHLI FAKULTI PERLADANGAN DAN AGROTEKNOLOGI, MELAKA
DR. ZULKIFLI ABD RASHID AHLI FAKULTI KEJURUTERAAN KIMIA
DR. NIK RAIKHAN NIK HIM  AHLI FAKULTI KEJURUTERAAN KIMIA
DR. NAJMIDDIN YAAKOB AHLI FAKULTI KEJURUTERAAN KIMIA
PROF. DR KHUDZIR BIN ISMAIL AHLI FAKULTI SAINS GUNAAN
PROF. DR MOHD AZLAN BIN MOHD ISHAK AHLI FAKULTI SAINS GUNAAN, PERLIS

Research Nexus UiTM (ReNeU)
Office of Deputy Vice Chancellor (Research and Innovation)
Universiti Teknologi MARA
40450 Shah Alam, MALAYSIA